Galleri Hi10, Skien

Lørdag 18. september kl 13:30

Åpning: Nichole Degenhardt – The Being Appears and the Appearance is Essential

Galleri Hi10 viser utstillingen The Essence Appears and the Appearance is Essential av den berlinbaserte kunstneren Nichole Degenhardt.

Klare linjer, reduksjon, kun det essensielle, avslører ting. Det er slik Nichole Degenhardt beskriver sitt kunstneriske metode. Hun har sin utdannelse fra Bauhaus-University Weimar og er inspirert av dette, uten at Bauhaus-læringen pålegger henne noen strenge regler for hennes kunstneriske arbeid. Hun implementere alt som er mulig som kunstner. Bauhaus-spørsmålet om hvilket grunnlag og hvilke strukturer som ligger bak ting er en drivkraft. Hun jakter etter det essensielle, for noe som har energi, en kraftig. Det som ser ut til å være en tidsmessig kronologi, er en konstant samtidighet i alle sammenhenger.

Degenhardt sine arbeider tar utgangspunkt i forholdet mellom natur og mennesker, visualisert gjennom tilsynelatende anonyme skogslandskap; en rydding, skogstier eller jordbunn. I et snitt av skogbunn finner kan man f.eks. finne rester av strålingen til planeten Saturn, lagret i jordpartiklene. Sjamaner fra tidlig bronsealder visste viktigheten av slike funn og skapte steder hvor effekten av planetene kunne føles med kroppen, steder der historien til jordens tidsalder er preget i landskapet.

Nichole Degenhardt, født 1974 i Leinefelde, Tyskland, er utdannet fra Bauhaus University Weimar og University of the Arts Berlin (MA Art in Context) med fokus på video og installasjoner innenfor rammeverket av en interdisiplinær praksis. Hun inkluderer vitenskapelige kontekster, institusjonelle miljøer og kuratoriske aktiviteter i sine arbeider. Degenhardt bor og arbeider i Berlin, Tyskland.

Åpning: Wood and Clay

Utstillingen er kuratert av Sara Möller (SE) og Catrine Danielsen (NO). Følgende kunstnere er involvert: Daniel Slåttnes Hanne Ekkeren Hans Kristian Borchgrevink Hansen Sarah Jost

Les mer…

Seminar: Greenlight intro

Tverrfaglig seminar på Prestegårdshagene andelsgård   14:00 Velkommen ved vertinne og moderator Gunn Marit Christenson 14:30 I skogens dype stille ro ved forfatter og biolog

Les mer…