Greenlight lydkunst: Cruise fra Skien til Skotfoss

Fem lydkunstnere tilbrakte en uke på Skotfoss. Med mikrofoner og opptagere skulle de fange inn identiteten til det som for hundre år siden var Grenlands største industribedrift. I dag er mye borte, men sporene etter i sin tid en av verdens største papirfabrikken er her fremdeles. Og Telemarkskanalen står tilbake – med alt vannet, som har betydd så mye for bosetting, næringsliv og handel for hele regionen. Hva forteller disse lydene oss i dag? Om vår tid, om historien – om fremtiden?

Kurator for prosjektet var Jørgen Larsson (NO). På oppdrag av Greenlightdistrict inviterte han følgene artister til å delta på prosjektet: Tine Surel Lange (NO), Simon Whetham (EN), Susana Lopez (ES), og Lerin/Hystad (SE/NO).

Denne kvelden skal resultatene fra lydworkshoppen presenteres og du inviteres med på et cruise fra Skien til Skotfoss for å lytte til lyden av vann. Båten starter fra Langbryggene i Skien og returnerer til Langbryggene i Skien. Varighet: ca 2 timer.

Sjekk ut lyd fra workshop’en på Bandcamp!

Oppmøte: Utenfor Clarion Hotell Bryggeparken, Skien. M/S Dikkon tar oss fra Skien og opp til Skotfoss. Begrenset plass, kjøp billett her.
NB! Båten returnerer til Skien.

 

Foto: Lasse Marhaug

Konsert: Lost Girls

Lost Girls (artist and writer Jenny Hval and multi-instrumentalist Håvard Volden) release their first album after collaborating for more than ten years. Volden has been

Les mer…

Kunsttur til Gromstul

Minibuss fra Skien til «Google-tomta» med skogtråkk og kunstnerpresentasjon ved Geir Backe Altern. Servering av frokost i det grønne  Buss tilbake til Ibsenhuset klokka 11.00.

Les mer…

Åpning: Wood and Clay

Utstillingen er kuratert av Sara Möller (SE) og Catrine Danielsen (NO). Følgende kunstnere er involvert: Daniel Slåttnes Hanne Ekkeren Hans Kristian Borchgrevink Hansen Sarah Jost

Les mer…