Greenlight lydkunst: Cruise fra Skien til Skotfoss

Hvor: M/S Dikkon //

14/09/2019 //

18:00:00

Fem lydkunstnere tilbrakte en uke på Skotfoss. Med mikrofoner og opptagere skulle de fange inn identiteten til det som for hundre år siden var Grenlands største industribedrift. I dag er mye borte, men sporene etter i sin tid en av verdens største papirfabrikken er her fremdeles. Og Telemarkskanalen står tilbake – med alt vannet, som har betydd så mye for bosetting, næringsliv og handel for hele regionen. Hva forteller disse lydene oss i dag? Om vår tid, om historien – om fremtiden?

Kurator for prosjektet var Jørgen Larsson (NO). På oppdrag av Greenlightdistrict inviterte han følgene artister til å delta på prosjektet: Tine Surel Lange (NO), Simon Whetham (EN), Susana Lopez (ES), og Lerin/Hystad (SE/NO).

Denne kvelden skal resultatene fra lydworkshoppen presenteres og du inviteres med på et cruise fra Skien til Skotfoss for å lytte til lyden av vann. Båten starter fra Langbryggene i Skien og returnerer til Langbryggene i Skien. Varighet: ca 2 timer.

Sjekk ut lyd fra workshop’en på Bandcamp!

Oppmøte: Utenfor Clarion Hotell Bryggeparken, Skien. M/S Dikkon tar oss fra Skien og opp til Skotfoss. Begrenset plass, kjøp billett her.
NB! Båten returnerer til Skien.

 

OM

Jørgen Larsson er en norsk musiker, lydkunstner og kurator, med base i Bergen. Foruten en rekke egne prosjekter, står han blant annet bak opprettelsen av BEK og Lydgalleriet. Larson er kurator for lydprosjektet tilknyttet Greenlightdistrict.

,

Tine Surel Lange (NO) arbeider med menneskets omverden ut fra så vel tematiske som materielle tilnærminger. Verkene varierer fra eksperimentell kammermusikk til elektroakustiske installasjoner og performative audiovisuelle verk. tinesurel.com

,

Simon Whetham (EN) har utviklet en praksis der han arbeider med lydlige aktiviteter som råmateriale. Gjennom bearbeidelser og teknisk manipulering fremhever han ofte umerkelige eller oversette soniske fenomener i verden rundt oss.

www.simonwhetham.co.uk

,

Susana Lopez (ES) har en master i elektroakustisk komposisjon, og har også arbeidet mye med forholdet lys-lyd, både live og i forhold til installasjoner. Hvordan kan immaterielle påvirkninger øke vårt fokus om egen bevissthet og endre våre oppfatninger?

susannalopez.com

, and

Lerin/Hystad er en svensk/norsk lydkunst-duo som består av Simon Torssell Lerin og Bettina Hvidevold Hystad. Med en gjennomført tverrfaglig og stedsspesifikk arbeidsmåte, reiser arbeidene deres spørsmål om improvisasjon, bruk av kilder og historiefortelling. Lerin/Hystad var mottakere av Skien kommunes kunstnerstipend 2018.

www.lerinhystad.com