Stine Gonsholt & Åse Løvgren: The Valley

Stine Gonsholt og Åse Løvgren viser to kortfilmer ved Galleri Hi10.

The Valley er en essay-film som bruker et lite tettsted, Dale, på Vestlandet som et prisme for å se på globale endringer knyttet til produksjon og økonomi. I Dale er den gamle tekstilfabrikken gjort om til en datapark som graver etter bitcoin. Dataparken ble plassert her på grunn av tilgang til billig vannkraft, på samme måte som tekstilfabrikken ble grunnlagt her i 1879 på grunn av de store vannkraftressursene som omgir dalen. Vannet flyter gjennom rør og blir strøm, data renner gjennom ledninger, og kapital og arbeidsplasser strømmer globalt til der den er mest virksom.

I filmen har billedkunstnerne samarbeidet med Alexander Rishaug som har gjort lyden på filmen. Gjennom feltopptak og visuelle “opptak” av stedet, beskrives det i et abstrakt og nyansert bilde med mange lag.

Videoen Other Figurations kobler sammen hvordan tekstilindustrien har vært ledende både i endringer av arbeidsforhold og i utvikling av maskiner og digital teknologi. Hullteknologien som ble utviklet i tekstilindustrien er å regne som den første binære programmeringsteknologien, et forstadie av datamaskinen. Tekstilindustrien har også vært en sentral kamparena for arbeidermakt og identitet. Videoen spør etter andre arbeiderfigurer enn den som ble beskrevet av Marx og Engels, samtidig som den påpeker fallgruvene til en slik diversifisering.

Støttet av Norsk Kulturråd, Billedkunstnernes vederlagsfond, Bergen Kommune, Bergen senter for elektronisk kunst og Norsk Trikotasjemuseum.

NK Temautstillingen 2021

Utstillerne på Temautstillingen 2021.  I NK sin Temautstilling 2021 samarbeider NK Sør-Norge med Telemark Kunstsenter, Spriten Kunsthall og kunstfestivalen Greenlightdistrict. Det ble i august 20 utlyst en open

Les mer…

Kunsttur til Gromstul

Minibuss fra Skien til «Google-tomta» med skogtråkk og kunstnerpresentasjon ved Geir Backe Altern. Servering av frokost i det grønne  Buss tilbake til Ibsenhuset klokka 11.00.

Les mer…

Festivalkro og filmvisning

Porsgrunn kunstforening står bak kveldens visning av Thor Sivertsens animerte kortfilm Pulsator (2019) med musikk av Motorpsycho. Pulsator består eksperimentelle, abstrakte bilder. Organiske former og

Les mer…