SCUSI med Katja Cecilie Ræder Aarflot: Collecting connections – connecting collections

Hvor: Porselensmuseet //

15/09/2019 //

12:00:00

Kunstnerduoen SCUSI, som består av keramikerne Hege Gimle og Mette Fjørtoft Vågnes, har invitert med seg Katja Cecilie Ræder Aarflot og sammen presenterer de utstillingen Collecting connections – connecting collections.

Tittelen spiller på det de alle har som felles utgangspunkt i arbeidet frem mot denne utstillingen – det å samle opp tråder av teknikker og uttrykk gjennom et langt virke i design og kunstfeltet, for så å bringe disse erfaringer sammen – og fram til nye uttrykk.

OM

Mette Fjørtoft Vågnes, har i sitt virke som keramiker vært opptatt av å “male” med glasurer og bygge strukturer i overflaten på ellers stramme keramiske former. Hun har nå tatt steget over på lerret med akryl. På denne utstillingen viser hun både maleri og keramiske arbeider.

 

I Hege Gimles arbeider til denne utstillingen er grunnformen tallerkenen som er støpt, dreiet eller modellert. Steingods og porselensleire er blandet sammen og funksjonen har måtte vike for det visuelle. Dekor og glasurer, som Hege vanligvis forsiktig ville ha plassert rundt kanten på tallerken, ligger nå i lag på lag over hele flaten og danner sitt eget uttrykk og funksjon.

 

Katja Cecilie Ræder Aarflot har røtter i Porsgrunn, og med sine collager trekker hun tråder mellom eget arbeid, Porsgrunn Porselen og Porsgrunn som sted. I collage benytter man allerede eksisterende gjenstander og avbildninger sammen med eget og andres materiale til å skape et nytt, formmessig hele. I Katjas arbeider bruker hun i tillegg til egne foto, maling og tekst også ulike “ting” med referanse til porselenet – det være seg alt fra historiske bilder til leire.